Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pancar kavurmasının hangi yöreye ait olduğu konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, pancar kavurması tariflerinin farklı bölgelerde benzer şekillerde yapıldığı görülmektedir.
- Denizli 1. Denizli'de yapılan pancar kavurması, 1 kg pancar, 2 kuru soğan, tuz ve sıvı yağ kullanılarak hazırlanır 1.
- Doğu Anadolu Bölgesi 4. Doğu Anadolu'da yapılan pancar kavurması, 1 kg pancar otu, 2 soğan, 1 kırmızı sivri biber, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber ile hazırlanır 4.
- Ege Mutfağı 5. Ege mutfağında yapılan pancar kavurması, zeytinyağı ve yoğurt ile birlikte hazırlanır 5.
Pancar kavurmasının kökeni ve ait olduğu yöre hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için yerel mutfak kültürlerini araştırmak gerekebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: