Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Palm yağı işleme tesisi, aşağıdaki aşamalardan oluşur:
- Ham Yağın İşlenmesi (Degumming) 1.
- Ph Dengesinin Sağlanması (Nötralizasyon) 1.
- Yağın Kokusunun Alınması (Deodorizasyon) 1.
- Yağdan Stearin Alınması (Vinterizasyon) 1.
- Yağ Parlaklık Verilmesi (Bleaching) 1.
Bu aşamalarda kullanılan bazı ekipmanlar:
- Plakalı ısı eşanjörleri 1. Yağı ısıtmak için kullanılır 1.
- Santrifüj pompalar 1. Yağ transferi için kullanılır 1.
- Diyafram, dişli ve peristaltik pompalar 1. Palm yağı gibi viskoz sıvıların transferi için kullanılır 1.
Büyük ölçekli tesislerde ayrıca mekanik taşıma sistemleri (kovalı ve vidalı konveyörler, pompalar ve boru hatları) bulunur 3. Bu tesisler, taze meyve demetlerinin alımından, palm yağının uluslararası standartlara uygun şekilde rafine edilip paketlenmesine kadar tüm süreçleri otomatik olarak gerçekleştirir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: