Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Otellerde çeşitli servis tabakları kullanılır:
- Ana Yemek Tabakları: Orta ila büyük boyda, düz yüzeyli ve kenarları hafif eğimli standart tabaklardır 3.
- Çorba Tabakları: Normal tabaklardan daha büyük ve derin olup, sığ bir kenara sahiptir 3.
- Balık Tabakları: Balık yemekleri için özel tasarlanmış, benzersiz şekle veya hafif eğimli tabaklardır 3.
- Salata Tabakları: Ana yemek tabaklarından daha küçük olup, salata malzemelerinin içeride kalmasını sağlamak için bir kenarı vardır 3.
- Tatlı Tabakları: Tatlılar ve hamur işleri için kullanılan, hafif kenarlı düz tabaklardır 3.
- Meze Tabakları: Başlangıçlar ve küçük yemekler için kullanılan, tatlı tabaklarına benzer ama biraz daha büyük tabaklardır 3.
Ayrıca, melamin tabakları da otellerde sıkça tercih edilir çünkü hafif, kırılmaya karşı dirençli ve kolay temizlenebilirler 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: