Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Otellerde bulaşıkçı (steward), mutfak araç gereçlerinin hijyeninden ve düzeninden sorumlu olan kişidir 134.
Başlıca görevleri:
- Bulaşıkların temizlenmesi 24. Tabak, bardak, çatal-bıçak gibi mutfak ürünlerini elle veya bulaşık makinesi yardımıyla yıkamak ve durulamak 24.
- Mutfak temizliği 24. Mutfakta hijyen standartlarını korumak ve temizlik yapmak 24.
- Ekipmanların depolanması 4. Temizlenen ekipmanları kurulayıp tekrar kullanıma hazır hale getirmek ve depolamak 4.
- Hijyen ve sanitasyon 5. HACCP gibi gıda güvenliği protokollerine uygun olarak çalışmak 5.
- Atık yönetimi 5. Geri dönüştürülebilir malzemeleri ayrıştırmak ve mutfak atıklarını hijyenik şekilde bertaraf etmek 5.
Bulaşıkçılar, genellikle yoğun iş temposuna sahip olup, esnek çalışma saatlerine uyum sağlamak zorundadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: