Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orjinal mısırın nasıl anlaşıldığı konusunda bazı ipuçları şunlardır:
- Koçanın Ağırlığı: Ağır mısırlar sütlü ve taze iken, hafif koçanlar mısırın sütsüz ve kuru olduğunu gösterir 12.
- Koçanın Sıkılması: Koçanın orta kısmının sıkı olması gerekir, gevşekse bayatlamış olabilir 12.
- Püsküller: Mısırın kenarındaki püsküller beyaz, sarı veya açık kahverengiyse taze demektir, koyu kahverengi veya siyahsa mısır bayatlamıştır 12.
- Tanelerin Sıkılması: Mısırın tanelerini parmak ucunuzla sıkın, içi doluysa hem sütlü hem de taze demektir 12.
- Kabukların Durumu: Taze bir süt mısırın kabukları nemli olmalıdır, eğer kabuklar kuruysa mısır bayattır 12.
- Koku: Mısırı koklayın, taze bir mısır gerçek mısır gibi kokacaktır, kötü veya küflü bir koku varsa mısır bayatlamış demektir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: