Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Örgütlü meyve ve sebze çalışanları, genellikle gıda işleme tesislerinde, konserve fabrikalarında ve soğuk hava depolarında görev yaparlar 3. İşlerinin temel amacı, bozulabilir gıdaların kalitesini istikrarlı bir biçimde korumaktır 3.
Sorumlulukları arasında:
- Meyve ve sebzeleri doğru şekilde kurutmak 2;
- Meyveleri uygun şartlarda depolamak ve dondurmak 2;
- Meyve ve sebzeleri paketlemek, suyunu çıkarmak ve şişelemek 2;
- Salça, marmelat, turşu ve reçel gibi meyve ve sebzelerden üretilen ürünlerin geliştirilmesinde ve pazarlamasında görev almak 23;
- Gıda mühendisleri ile birlikte laboratuvar çalışmaları yapmak 2 yer alır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: