Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Okinavalıların beslenme alışkanlıkları şu şekilde özetlenebilir:
- Meyve ve sebze: Günde en az yedi-sekiz kez tüketilir 1.
- Kepekli tahıl: Günde on kez tüketilir 1. Arpa, mısır buğdayı, yulaf, pirinç çeşitleri ve bulgur tercih edilir 1.
- Kalsiyumlu yiyecekler: Yeşil yapraklı sebzeler, soya, deniz yosunları ve portakal suyu gibi kalsiyum içeren besinler tüketilir 1.
- Flavonoidli besinler: Soya ürünleri, fasulye, çay, soğan ve elma gibi koruyucu yiyecekler yenir 1.
- Yağ asitleri: Haftada iki kez Omega-3 içeren deniz balıkları tüketilir 1.
- Su ve çay: Bol su ve çay içilir 1.
- Sınırlı yiyecekler: Et, tavuk ve yumurta haftada en fazla yedi kez tüketilir; tatlı haftada üç porsiyondan fazla yenmez 1.
- Alkol: Kadınlar günde bir, erkekler ise günde iki kadeh kırmızı şarap tüketebilir 1.
Okinavalılar ayrıca zencefil, zerdeçal ve misk otu gibi tıbbi özelliklere sahip bitkileri de günlük beslenmelerine dahil ederler 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: