Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nordik diyeti, İskandinav ülkelerinin geleneksel beslenme alışkanlıklarına dayanan, sağlıklı yaşamı ve sürdürülebilirliği ön planda tutan bir beslenme modelidir 123.
Diyetin temel bileşenleri:
- Sebzeler ve meyveler: Kök sebzeler (havuç, turp, kereviz), lahana türleri, yaban mersini, kızılcık gibi orman meyveleri 125.
- Balık ve deniz ürünleri: Somon, uskumru, ringa, midye, karides, istiridye gibi yağlı balıklar 125.
- Tam tahıllar: Yulaf, arpa, çavdar 235.
- Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, ceviz, fındık, keten tohumu, chia tohumu 25.
- Sağlıklı yağlar: Kanola yağı, balık yağı 15.
Diyetin amaçları:
- Fazla kilolardan kurtulmak 1.
- Mental ve fiziksel performansı artırmak 1.
- Kalp sağlığı, sindirim sistemi, bağışıklık ve zihinsel performansı desteklemek 4.
Nordik diyetine başlamadan önce bir beslenme uzmanına danışılması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: