Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nordik diyeti, İskandinav ülkelerinin (Danimarka, İsveç, Finlandiya, İzlanda, Norveç) yerel kaynaklı yiyeceklerine odaklanan bir beslenme şeklidir 12.
Temel prensipleri:
- Sebze ve meyve tüketimi artırılıp et tüketimi düşürülür 2. Günlük kalorinin büyük çoğunluğu sebze ve meyvelerden alınır 2.
- Deniz ürünlerine ağırlık verilir 23. Balık, özellikle somon, uskumru ve ringa gibi yağlı balıklar tercih edilir 3.
- İşlenmemiş, doğal gıdalar tüketilir 23. Market ürünleri ve ithal besinler yerine, kırsal alanlarda yetişen bitkiler ve tam tahıllı ürünler kullanılır 23.
Diğer bileşenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: