Buradasın
Nohut ıslatırken karbonat ve limon ne işe yarar?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohut ıslatırken karbonat ve limon farklı amaçlarla kullanılır:
- Karbonat: Nohudun daha kolay pişmesini ve zarlarının çıkmasını sağlar, böylece pişirme süresini kısaltır 12. Ayrıca nohut yedikten sonra oluşan gazı da önler 1. Ancak, karbonatın nohutun vitamin ve minerallerini yok ettiği söylenir 12.
- Limon: Nohutun daha hızlı yumuşamasına yardımcı olur 3. Limonun asidik yapısı, nohutun nişasta yapısını kırarak suyu daha iyi çekmesini sağlar 3. Ancak, limonlu suyun taşma riski vardır, bu yüzden büyük bir tencere kullanmak önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: