Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nevzine Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- Şerbeti için: 1 su bardağı esmer şeker, 1 su bardağı su, yarım su bardağı üzüm pekmezi, 3 damla limon suyu 1.
- Hamur için: 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında), 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı tahin, 1 yemek kaşığı sirke, 1 paket kabartma tozu, 3 su bardağı tam buğday unu, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi 12.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Tencereye tüm malzemeleri alıp kaynayınca kenara alın ve soğutun 1.
- Hamuru yoğurun: Oda ısısındaki tereyağını yoğurma kabına alıp üzerine tahin, zeytinyağı, süt ve sirkeyi ekleyip karıştırın 1. Kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurarak kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edin 12.
- Hamuru şekillendirin: Yağladığınız borcama hamuru koyup elinizle ezerek yayın ve üzerini çatalla çizgi çizerek geçin 1.
- Fırında pişirin: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin 12. Kürdan batırınca kuru çıkınca pişmiş demektir 1.
- Şerbeti dökün: Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğuduktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz 1.
Servis önerisi: Maraş dondurması ile birlikte servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: