Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Naneli zeytinyağlı yaprak sarma yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Asma yaprağı 15
- 1 adet orta boy kuru soğan 1
- 1 bardak yasemin pirinci 1
- 1 paket kuş üzümü 15
- 1 paket dolmalık fıstık 1
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1
- 1 tatlı kaşığı pulbiber 1
- 2 yemek kaşığı nane 1
- 1 adet limonun suyu 1
- 2 çay bardağı zeytinyağı 1
- 1-1,5 su bardağı ılık su 1
- Tuz 1
Yapılışı:
- Asma yapraklarını salamura suyundan arındırıp soğuk suda bekletin, gerekirse haşlayın 1.
- Tencerede zeytinyağı ve kuru soğanı kavurun 12.
- Kuş üzümü, fıstık, karabiber, pulbiber, tuz, nane ve limon suyunu ekleyin 1.
- Yıkanmış pirinci ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın 1.
- Soğuk suda beklettiğiniz yaprakları süzüp sarmaları sarın 1.
- Tencerenin en altına birkaç yaprak koyarak sarmaları dizin 1.
- Üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı gezdirip 1 adet limonu halka halka doğrayarak yerleştirin 1.
- 1-1,5 bardak ılık suyu tencereye ekleyip kısık ateşte pişirin 1.
- Orta boy bir tabağı sarmaların üzerine ters çevirerek pişme aşamasında açılmalarını önleyin 1.
- Ilık suyu göz kararına göre arttırıp azaltabilirsiniz, suyun sarmaların hizasında olması önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: