Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta kuru erzakları saklamak için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Cam Kavanozlar: Kuru bakliyatlar, plastik kaplar yerine cam kavanozlarda saklanmalıdır 12. Bu, gıdaların durumunu gözlemlemeyi ve etiketlemeyi kolaylaştırır 1.
- Bez Torbalar: Bez torbalar, bakliyatların küflenmesini önlemek için iyi bir seçenektir 1.
- Derin Dondurucu: Barbunya, nohut ve fasulye gibi bazı bakliyatlar derin dondurucuda saklanabilir 1.
- Defne Yaprağı: Kavanoz veya bez torba içine eklenen defne yaprağı, böceklenmeyi önler 12.
- Tuz Ekleme: Pirinç ve bulgur gibi neme hassas bakliyatlara 1 kilo için 1 yemek kaşığı tuz eklemek, nemlenmeyi önler 1.
- Sudan Uzak Tutma: Erzak dolabı sudan ve nemden uzak, serin bir yerde olmalıdır 13.
- Güneş Işığından Kaçınma: Kuru erzaklar, güneş ısısından uzak, loş bir yerde saklanmalıdır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: