Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muşmula çeşitli şekillerde tüketilebilir:
- Taze Tüketim: Olgunlaşmış muşmula, kabuklarına ve çekirdeklerine dikkat edilerek sade bir şekilde tüketilebilir 13.
- Blenderdan Geçirme: Muşmulanın kabuk ve çekirdekleri çıkartılarak blenderdan çektirip püre haline getirilebilir 1.
- Reçel ve Marmelat: Muşmulalar yıkanıp temizlendikten sonra şeker ve limon suyu ile kaynatılarak reçel veya marmelat yapılabilir 23.
- Çay: Muşmulaların doğranıp 1 litre suda kaynatılmasıyla elde edilen çay, bal eklenerek içilebilir 14.
- Tatlı ve Pasta: Muşmula, tatlılarda, keklerde ve turtalarda kullanılabilir 4.
Not: Muşmulanın aşırı tüketimi mide rahatsızlıklarına yol açabilir, günlük belirli bir miktarı aşmamak önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: