Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muş köftesi harcı hazırlamak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg yağsız kıyma 12
- 750 g ince bulgur 12
- 1 kg kuru soğan 1
- 250 g yağlı kıyma 1
- 1 demet maydanoz 1
- 1 yemek kaşığı pul biber 12
- 1 tatlı kaşığı kara biber 12
- 1 tatlı kaşığı kimyon 12
- 1 tatlı kaşığı tuz 12
- 1 adet yumurta 12
- 1 yemek kaşığı tereyağı 12
Hazırlanışı:
- Kıyma, yumurta ve tuzu yoğurun 12.
- Bulguru ekleyip özleşene kadar yoğurun 12.
- Soğanları küçük şekilde doğrayıp kıyma ile tereyağında kavurun 12.
- Baharatları ekleyip soğumaya bırakın 12.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar açıp iç harcı ekleyerek kapatın 12.
- 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kaynar suya köfteleri atın 12.
- Tuzlu suda 20-30 dakika pişirip tabaklara koyun 12.
- Üzerine tereyağı dökerek servis yapın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: