Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Multi sos içinde genellikle beş temel sos bulunur: beşamel sos, domates sosu, espagnole sos, velouté sos ve hollandaise sos 12.
Bu sosların içerikleri şu şekildedir:
- Beşamel Sos: Süt, tereyağı ve un karışımı ile yapılır 2.
- Domates Sosu: Domates, sarımsak ve isteğe göre çeşitli yeşillikler ile hazırlanır 2.
- Espagnole Sos: Mirpua (soğan, havuç ve kereviz karışımı), domates salçası, baharatlar ve sığır eti suyundan yapılır 1.
- Velouté Sos: Beyaz şarap sosu, sos suprême, Normandiya sosu ve allemande sosu gibi birçok farklı sos için temel olarak kullanılır 1.
- Hollandaise Sos: Yumurta sarısı, tereyağı ve limon suyu veya sirke ile yapılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: