Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mor ve siyah incir arasındaki bazı farklar:
- Renk: Siyah incirler genellikle koyu mor veya siyah renkte iken, mor incirler morun farklı tonlarında olabilir 12.
- Aroma ve tat: Siyah incirler tatlı ve yoğun aromalıdır 2. Mor incirler ise orta tatlılıkta olup hem taze tüketim hem de işlenmiş ürünlerde kullanılır 2.
- Yetişme koşulları: Siyah incirlerin olgunlaşma dönemi 15 Ağustos-15 Kasım tarihleri arasıdır 1. Mor incirler ise Ege bölgesinde alacalı bir görünüme sahip olabilir 4.
- Kullanım alanı: Siyah incirler genellikle taze olarak tüketilir ve ihracat için önemli bir üründür 2. Mor incirler ise hem taze hem de işlenmiş ürünlerde kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: