Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı milli tatlılarımız:
- Baklava 123. İnce yufkaların arasına Antep fıstığı veya ceviz konularak yapılan şerbetli hamur tatlısı 1.
- Güllaç 124. Güllaç yaprakları arasına ceviz koyulur, üzerine şekerli süt dökülür, antep fıstığı, ceviz, vişne, nar serpilir 1.
- Künefe 134. Kadayıf, rendelenmiş buğday, fındık ve şerbetin bir araya getirilmesi ile hazırlanır 4.
- Kazandibi 14. Dibi tutturulan muhallebi 1.
- Un helvası 14. Un, tereyağı, şeker ve su malzemeleriyle yapılan helva 4.
- Tavuk göğsü 12. Tavuğun göğsüyle yapılan muhallebi 1.
- Şöbiyet 15. Süt ve irmikten oluşan yufka tatlısı 4.
- Kalburabastı 135. İçi ceviz dolu, şerbetli hamur tatlısı 1.
- Şekerpare 15. Üzerinde bir tane kuru yemiş bulunan şerbetli hamur tatlısı 1.
- Zerde 13. Pirinç ve safranla yapılan muhallebi 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: