Metro Chef dondurulmuş sebzeleri pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Tencerede pişirme: Düdüklü tencereye zeytinyağı konur ve ısıtılır. Üzerine sırasıyla soğan, kavurma, salça ve domates ilave edilir ve orta ateşte kavrulur. Ardından dondurulmuş sebze, baharat, tuz ve bir su bardağı kaynar su eklenir ve karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatıldıktan sonra ocak orta ateşe ayarlanır. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca, düdüklünün tipine göre; mandal indirilir veya ağırlık takılır. İlk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük seviyeye getirilir ve 10 dakika pişirilir. 2. Fırında pişirme: Karnabahar, brokoli, havuç, kapya biber, patates ve mantar gibi sebzeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Sosu için baharatlar ve sıvı yağ karıştırılır ve sebzelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Dondurulmuş sebzeleri pişirirken, fazla karıştırmaktan kaçınılmalı ve çözdürdükten sonra bekletmeden pişirilmelidir.