Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meşe palamudu kahvesi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Meşe palamudunu güzelce temizleyin, bol suyla yıkayın, üzerindeki şapkaları dikkatlice çıkarın ve ince kabuklarını soyun 12.
- Meşe palamutlarını ılık su dolu bir kabın içinde 24 saat bekletin, bu sayede acı tadı çıkacaktır 12.
- Suyunu süzdükten sonra meşe palamudunu yağsız tavaya alın ve yakmadan kavurun 12.
- Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın 1.
- Soğuyan palamutları kahve değirmeninde toz haline gelinceye kadar öğütün 12.
- Öğütülmüş meşe palamudu tozunu french press'e alın ve üzerine kaynar su ekleyin 1.
- 15 dakika demlenmesini bekledikten sonra, süzerek fincanlara boşaltın 1.
Kronik hastalığı olanlar, alerjik bünyeye sahip olanlar, hamileler ve emziren kadınlar, meşe palamudu kahvesi tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: