Koska'nın geçmişi, 1900'lü yılların başında Denizli'de Hacı Emin Bey'in faaliyet gösterdiği helvacı dükkanına kadar uzanmaktadır 15. 1983 yılında Mümtaz ve Nevzat Dindar kardeşler, Merter'de inşa edilen modern tesislere taşınarak "Koska Helvacısı Merter" adıyla faaliyetlerini sürdürme kararı almışlardır 15.
Koska, helvanın yanı sıra lokum, reçel ve koz helva da üretmektedir 15. 2010 yılında, müşterilerinden gelen talepler üzerine, logosunun “o” harfinin içine nazar boncuğu ekleyerek, müşteriyi hangi Koska’yı tükettiği hakkında bilinçlendirme yolunu seçmiştir 5.
Koska'nın iletişim bilgileri şu şekildedir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: