• Buradasın

    Meksika usulü köfte nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Meksika usulü köfte pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 1/2 kg dana kıyması 12
    • 250 gr kuzu kıyması 12
    • 1 yumurta 12
    • 1 soğan 12
    • 5 domates rendesi 12
    • 1 kalın dilim ekmek 12
    • 1 diş sarımsak (dövülmüş) 12
    • 1 çay kaşığı kuru nane 12
    • 1 tatlı kaşığı tuz 12
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağ 12
    Hazırlanışı:
    1. Bir kâsede kıymaları, ufalanmış ekmeği, yumurta, tuz, karabiber ve naneyi karıştırarak iyice yoğurun 13.
    2. Kıymadan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın 13.
    3. Yağı derin bir tavaya koyup köfteleri kızartın ve piştikten sonra delikli bir kepçe yardımıyla çıkarın 13.
    4. Soğanları tavaya atarak altın sarısı bir renk alana kadar kavurun 13.
    5. Domates ve sarımsağı ekleyip kapağını kapatıp, hafif ateşte 30 dakika pişirin 13.
    6. Tadına bakıp gerekirse tuz ve karabiber ekleyin 13.
    7. Köfteleri servis tabağına yerleştirip üzerine sosu dökün 13.

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel köfte nasıl yapılır?

    En güzel köfteyi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzeme Seçimi: Dana kıymanın döş etinden, çift çekilmiş olması ve kavram yağı eklenmesi köftenin lezzetini artırır. 2. Yoğurma: Bir kabın içerisine kıymayı alarak, içerisine sıvı yağ, rendelenmiş soğanın suyu, galeta unu, yumurta, süt ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. 3. Dinlendirme: Hazırladığınız harcı streç filmle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. 4. Şekillendirme: Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda şekillendirerek köfteleri hazırlayın. 5. Pişirme: Bir tavaya aldığınız ve kızdırdığınız yağda, hazırladığınız köfteleri arkalı önlü olarak pişirin. Köftenin yanına patates kızartması veya pirinç pilavı gibi garnitürler ekleyebilirsiniz.

    Meksika köftesi içinde ne var?

    Meksika köftesinin içinde bulunan malzemeler şunlardır: Kıyma: 500 gr dana kıyma ve 250 gr kuzu kıyması; Yumurta: 1 adet; Soğan: 1 adet; Ekmek: 1 dilim ufalanmış ekmek; Sarımsak: 1 diş dövülmüş sarımsak; Nane: 1 çay kaşığı kuru nane; Tuz ve karabiber: 1 tatlı kaşığı tuz ve isteğe bağlı karabiber. Ayrıca, köftelerin kızartılması için 2 yemek kaşığı sıvı yağ gereklidir.

    Meksika köftenin yanına ne gider?

    Meksika köftesinin yanına aşağıdaki yemekler ve soslar iyi gider: Kremalı ıspanaklı makarna. Yer elması çorbası. Guacamole sosu. Acılı salsa sosu. Ranch sosu. Tortilla ekmeği. Ayrıca, salata (marul, domates ve avokado ile) da Meksika köftesi ile birlikte servis edilebilir.