Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akdeniz Diyeti (Mediterranean Diet), özellikle İspanya, İtalya, Yunanistan ve Güney Fransa'da yaygın olarak tüketilen bir beslenme tarzıdır 23.
Temel özellikleri:
- Zeytinyağı odaklı beslenme 13. Zeytinyağı, bu diyetin temel yağ kaynağıdır 3.
- Taze ve sezonel yiyecekler 3. Sebzeler, meyveler, baklagiller, tahıllar, fındık, tohumlar ve deniz ürünleri gibi taze ve mevsimsel yiyecekler ana bileşenlerdir 3.
- Azalan kırmızı et tüketimi 13. Kırmızı et tüketimi sınırlıdır ve daha çok beyaz et ve balık tercih edilir 3.
- Ilımlı miktarda şarap tüketimi 13. Genellikle yemeklerle birlikte düşük ila orta miktarda kırmızı şarap tüketilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: