Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mediterranean diyeti, Akdeniz bölgesine özgü bir beslenme tarzını ifade eder 13. Bu diyet, İtalya, Yunanistan ve Güney Fransa gibi ülkelerde geleneksel olarak uygulanan bir yaşam tarzıdır 1.
Mediterranean diyetinin temel özellikleri:
- Sebze ve meyvelerin bol miktarda tüketilmesi 12. Sebzeler, lif, vitamin ve mineral açısından zengindir 1.
- Tam tahıl ürünleri 1. Kepekli ekmekler, bulgur, yulaf ezmesi gibi ürünler bu gruba örnektir 1.
- Zeytinyağı 12. Doymamış yağ asitleri bakımından zengindir ve kalp sağlığını korumada etkilidir 1.
- Balık ve deniz ürünleri 12. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olduğu için kalp sağlığını destekler 1.
- Yoğurt ve peynir 1. Probiyotik özelliklere sahip yoğurt, sindirim sistemi sağlığını destekler 1.
- Kırmızı şarabın uygun miktarlarda tüketilmesi 12. Kırmızı şarabın antioksidan özellikleri sayesinde kalp hastalığı riskini azalttığı düşünülmektedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: