McDonald’s, sürdürülebilirlik için çeşitli alanlarda çalışmalar yürütmektedir: 1. Çevre Dostu Ambalajlar: McDonald’s, ambalaj malzemelerinde geri dönüştürülebilir ve çevre dostu hammaddeler kullanmaktadır. 2. Kızartma Yağlarının Geri Dönüşümü: Restoranlarında kullanılan kızartma yağlarını biyodizel üretimi için geri dönüştürmektedir. 3. Tarımsal Kaynakların Sürdürülebilirliği: Taze sebzelerini Global GAP sertifikalı kaynaklardan tedarik etmekte ve sorumlu tarım uygulamalarını desteklemektedir. 4. Deforestation-Free Tedarik Zinciri: Beef, soya, palm yağı ve kahve gibi ürünlerde deforestation-free tedarik zincirlerini kullanmaktadır. 5. Antibiyotik Kullanımı: Tavuk ve sığır tedarik zincirinde antibiyotik kullanımını azaltmayı ve nihayetinde ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. 6. Net Sıfır Emisyon: 2030 yılına kadar mutlak Scope 3 GHG emisyonlarını %50,4 azaltmayı ve 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı amaçlamaktadır.