Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mavi ve siyah haşhaş arasındaki temel farklar şunlardır:
- Renk: Mavi haşhaş tohumları genellikle daha yumuşak ve tatlı bir lezzete sahip, mavi renkte iken, siyah haşhaş tohumları daha güçlü bir aroma ve daha belirgin bir lezzete sahip, koyu siyah renktedir 13.
- Kullanım Alanı: Mavi haşhaş, Avrupa mutfaklarında daha yaygın olarak kullanılırken, siyah haşhaş Asya mutfaklarında daha sık tercih edilir 1.
- Besin Değeri: Her iki tür de yüksek lif, kalsiyum ve magnezyum içerir, ancak siyah haşhaş ayrıca oleik asit sayesinde kötü huylu kolesterolü düşürüp, iyi huylu kolesterolü artırma özelliğine sahiptir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: