Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Marinatte terimi iki farklı bağlamda kullanılabilir:
- Mutfak terimi: Marinasyon, et, tavuk, balık gibi gıdaların lezzet ve doku kazandırmak amacıyla çeşitli baharatlar, yağlar, asidik bileşikler (sirke, limon suyu vb.) ve bazen alkol içeren sıvılar içinde bekletilmesi işlemidir 3. Bu işlem, gıdaların daha yumuşak ve aromatik olmasını sağlar 3.
- Denizcilik terimi: Marina, küçük teknelerin ve yatların barınabilmeleri için özel bir mendirekle çevrilen veya bir liman içinde ayrılan deniz alanı, yat limanı anlamına gelir 25. Marinalar, yat sahiplerine bakım, onarım, yakıt ikmali ve sosyal hizmetler gibi çeşitli olanaklar sunar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: