Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarları sirkeli suda bekletmek, antibakteriyel özelliği sayesinde mikroorganizmaları öldürmeye yardımcı olur 13.
Ancak, asidik yapısı nedeniyle mantar gibi hassas sebzelerde dikkatli kullanılmalıdır; mantarları sirkeli suda uzun süre bekletmek veya sirkeyi fazla kaçırmak, mantarın tadını değiştirebilir ve dokusunu bozabilir 13.
Uzmanların çoğu, mantar temizliğinde tuzlu suyla yüzeysel temizliği birleştiren bir yöntemi önermektedir 3. Bu yöntemde önce mantarlar tuzlu suda bekletilir, ardından sudan çıkarılıp nemli bir bez ya da yumuşak bir mantar fırçasıyla silinir 3.
Ayrıca, mantarların yoğurtla birlikte tüketilmesi, pişirilmesi, sirkeli veya tuzlu suda bekletilmesi ya da kaynatılması, taze, konserve veya kurutulmuş olmasının, zehrinin yok edilmesi için yeterli olmayacağı unutulmamalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: