• Buradasın

    Mangonun çekirdeğini nasıl çıkarılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A ripe mango sliced in half on a wooden cutting board, with a knife carefully lifting out the large, smooth pit, while golden-yellow mango flesh glistens under warm sunlight.
    Mangonun çekirdeği şu şekilde çıkarılabilir:
    1. Mango ortadan ikiye, çekirdek kısmına gelene kadar kesilir ve ortadan ikiye ayrılır 23.
    2. Çekirdeğin üstüne bıçak saplanır 3.
    3. Bıçak hızlı bir şekilde kaldırılır 3.
    4. Çekirdek bıçağın üzerine gelecek ve çıkacaktır 3.
    Çekirdeği 1-2 gün kuruduktan sonra çıkarmak daha kolay olacaktır 24.
    Mango çekirdeğini çıkarma işlemi, çekirdek özelliğini yitirmeden birkaç gün içinde yapılmalıdır 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A ripe mango rests on a wooden cutting board beside a sharp knife, its vibrant orange-yellow flesh partially sliced into neat cubes, with the skin peeled back and the pit set aside.

    Mango nasıl kesilir?

    Mango kesmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Alt kısmı kesin: Mangonun alt kısmını düz bir yüzey elde edecek şekilde kesin, bu sayede meyve kesilirken kaymaz. 2. Çekirdeği yakınından kesin: Büyük bir bıçak kullanarak mangonun her iki tarafını da çekirdeğin yakınından kesin, bu işlem sonunda iki büyük mango yarısı elde edilecektir. 3. Kabuğundan ayırın: İki ayrı parçaya bölünmüş mangoyu bıçak yardımıyla kabuğundan temizleyin. 4. Dilimler halinde kesin: Kabukları temizlenmiş mango yarılarından birini temiz bir kesme tahtasının üzerine koyun ve büyük bir bıçak ile küp şeklinde veya dilimleyerek kesin. Ayrıca, piyasada hazır satılan mango soyucu ürünler de kullanılabilir.
    A close-up of a ripe mango on a wooden cutting board, with a sharp knife slicing its skin in thin strips, revealing the vibrant orange flesh underneath, while a hand holds the fruit steady.

    Mango nasıl soyulur?

    Mango soymak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Mangoyu yıkayın ve dik bir şekilde kesme tahtası üzerine yerleştirin. 2. Sap kısmını üstten tutarak keskin bir bıçak yardımıyla üst taraftan kabuğuna çok derin olmayan bir kesik atın. 3. Kabuğu aşağıya doğru şeritler halinde ince şeritler halinde kesin. 4. Kemik sıyırma bıçağı benzeri bir bıçak kullanarak mangoyu bıçakla soyabilirsiniz. 5. Mangonun kabuğunu sebze soyacağı ile tıpkı salatalığın kabuğunu soyar gibi de soyabilirsiniz. Alternatif olarak, mangoyu kabuğunu soymadan kesip çekirdekten ayırdıktan sonra dilimleyebilirsiniz.