Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mangal ateşinin ideal sıcaklığı, pişirilecek et türüne göre değişiklik gösterir:
- 165-190 °C: Tavuk, dana ve kuzu etleri, hindi ve rostolar için uygun orta sıcaklık 3.
- 190-230 °C: Balık, köfte ve sebzeler için kullanılabilir 3.
- 230-350 °C: Yüksek sıcaklık, her tür et için uygun değildir, eti kavurup yakabilir 3.
Mangalın sıcaklığını ölçmek için yanmaz, kolay kullanılabilir ve mangal boyutuyla orantılı bir sıcaklık ölçer cihaz kullanılabilir 3.
Elle sıcaklık kontrolü için, el mangal ızgarasının 15 cm üstünde tutulduğunda:
- 0-2 saniye: Yüksek sıcaklık 3.
- 4-5 saniye: Orta/yüksek sıcaklık 3.
- 6-7 saniye: Orta sıcaklık 3.
- 8-10 saniye: Orta düşük sıcaklık 3.
olarak değerlendirilebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: