Buradasın
Mali mutfağında hangi yemekler var?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mali mutfağında çeşitli tahıllar, sebzeler ve etlerle hazırlanan birçok geleneksel yemek bulunmaktadır 12. İşte bazı örnekler:
- Fufu: Mısır unundan yapılan ve sulu yemeklerle servis edilen bir yemek 13.
- Tô: Pirinç unundan yapılan, genellikle soslarla birlikte tüketilen bir temel yemek 1.
- Jollof pilavı: Domates sosu, sebzeler ve bazen etle pişirilen, Batı Afrika'da yaygın bir pilav yemeği 13.
- Domoda: Kuzu veya tavuk eti ile yapılan, sebzeler ve yer fıstığı ezmesi içeren bir yahni 1.
- Pastel: Balık ve baharatlarla doldurulmuş yassı bir çörek 2.
- Widjila: Ekmek topları ile yapılan bir kuskus yemeği 2.
- Borokhé: Manyok yaprağı ve fıstık ezmesi ile yapılan bir yemek 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: