Maklube yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 2 su bardağı baldo pirinç - 250 gr kuşbaşı dana eti - 1 soğan - 50 gr tereyağı - 2.5 su bardağı ılık su - Tuz, karabiber - Maydanoz (servis için) - 2 adet patates (kızartmak için) Yapılış Aşamaları: 1. Eti küçük parçalar halinde kesip tavada kavurun. 2. Yarım su bardağı ılık su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. 3. Patatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp kızartın. 4. Soğanı halka şeklinde doğrayıp tencereye dizin. 5. Üzerine etleri yerleştirin, kızarmış patatesleri etlerin üzerine alın. 6. Pirinci yıkayın ve ayrı bir tencerede tereyağında kavurun, patateslerin üzerine ekleyin. 7. 2 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş ekleyin, tuz serpiştirip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 8. 10 dakika dinlendirin. 9. Tencereyi servis tabağına ters çevirip 5 dakika bekletin, üzerindeki tencereyi alıp maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın. Alternatif olarak, tavuklu maklube tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz: 1. Etleri soteleyin, pişmedilerse bir bardak sıcak su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. 2. Zeytinyağı ekleyip kavurduktan sonra aynı tencereye yıkanmış pirincin yarısını, etlerin üstünü kapatacak şekilde kapatın. 3. Halka halka kesip kızarttığınız patatesleri de dizin, kalan pirinci ekleyin. 4. Pirincin üstünü bir parmak geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyin, üzerine 1 kaşık tereyağını da ekleyip kısık ateşte pişirin. 5. Pilavı yarım saat demlendirdikten sonra, tepsiye etler üste gelecek şekilde tencereyi ters çevirin. 6. Arzuya göre salata, turşu vs. ile kenarlarını süsleyerek sıcak sıcak servis yapın.