Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maklube yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı baldo pirinç 1
- 250 gr kuşbaşı dana eti 1
- 1 soğan 1
- 50 gr tereyağı 1
- 2.5 su bardağı ılık su 1
- Tuz, karabiber 1
- Maydanoz (servis için) 1
- 2 adet patates (kızartmak için) 2
Yapılış Aşamaları:
- Eti küçük parçalar halinde kesip tavada kavurun 1.
- Yarım su bardağı ılık su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin, tuz ve karabiber ile tatlandırın 1.
- Patatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp kızartın 1.
- Soğanı halka şeklinde doğrayıp tencereye dizin 1.
- Üzerine etleri yerleştirin, kızarmış patatesleri etlerin üzerine alın 1.
- Pirinci yıkayın ve ayrı bir tencerede tereyağında kavurun, patateslerin üzerine ekleyin 1.
- 2 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş ekleyin, tuz serpiştirip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin 1.
- 10 dakika dinlendirin 1.
- Tencereyi servis tabağına ters çevirip 5 dakika bekletin, üzerindeki tencereyi alıp maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın 1.
Alternatif olarak, tavuklu maklube tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Etleri soteleyin, pişmedilerse bir bardak sıcak su ekleyip yumuşayana kadar pişirin 2.
- Zeytinyağı ekleyip kavurduktan sonra aynı tencereye yıkanmış pirincin yarısını, etlerin üstünü kapatacak şekilde kapatın 2.
- Halka halka kesip kızarttığınız patatesleri de dizin, kalan pirinci ekleyin 2.
- Pirincin üstünü bir parmak geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyin, üzerine 1 kaşık tereyağını da ekleyip kısık ateşte pişirin 2.
- Pilavı yarım saat demlendirdikten sonra, tepsiye etler üste gelecek şekilde tencereyi ters çevirin 2.
- Arzuya göre salata, turşu vs. ile kenarlarını süsleyerek sıcak sıcak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: