Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokantalar çeşitli kriterlere göre puanlanabilir. İşte bazı yaygın puanlama yöntemleri:
- Yemeksepeti Puanlama Sistemi: Kullanıcılar, 1 ile 5 arasında yıldız vererek restoranları puanlayabilir ve yorum yapabilirler 2.
- Halkın Gurmesi Puan Tablosu: Bu tabloda, et/yemek lezzeti, adambaşı fiyat, ikram, yemeğin servisi, temizlik, tutum/davranış ve lokanta ortamı gibi kriterlere göre puanlama yapılır 1.
- Michelin Yıldız Sistemi: Bu sistemde restoranlar, malzeme kalitesi, lezzet, teknik ve servis gibi kriterlere göre 1, 2 veya 3 yıldızla değerlendirilir 3.
- Gault & Milau: 0-20 puan veren bu sistemde, yemeğin kalitesi ve mekan ambiansı dikkate alınır 3.
- Zagat: 0-30 puan veren bu sistemde, sıradan vatandaşların değerlendirmeleri esas alınır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: