Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Listerya (Listeria monocytogenes) bakterisi aşağıdaki besinlerde bulunabilir:
- Süt ve süt ürünleri: Pastörize edilmemiş süt ve ondan yapılan ürünler (peynir, yoğurt) 13.
- Et ürünleri: İşlenmiş etler (sosis, salam), yetersiz pişirilmiş veya uygun saklama koşullarında tutulmamış etler 13.
- Deniz ürünleri: Çiğ veya az pişirilmiş deniz ürünleri, özellikle füme balıklar 13.
- Sebzeler: Özellikle çiğ veya düzgün yıkanmamış sebzeler (marul, ıspanak) 13.
- Hazır yemekler: Önceden hazırlanmış ve paketlenmiş yemekler 1.
- Dondurulmuş gıda ürünleri: Dondurulmuş sebzeler ve işlenmiş gıdalar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: