Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limonlu soslu makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım paket çubuk makarna 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- yarım limon suyu ve kabuğu 1;
- 2 kepçe makarnanın suyu 1;
- 1 tatlı kaşığı sebze tozu (çeşni) 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- yarım çay kaşığı karabiber 1;
- 3-4 yaprak fesleğen (veya ince doğranmış frenk soğan yaprağı) 1;
- 1 çay tabağı parmesan peyniri veya kaşar peyniri 1.
Yapılışı:
- Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayın 1.
- Suyunu dökmeden derin bir kaseye süzün 1.
- Makarnayı süzdüğünüz tavaya tereyağı ekleyip ısıtın 1.
- Üzerine haşlanmış makarna suyundan iki kepçe ilave edin 1.
- Yarım limon kabuğunun rendesi ve yarım limon suyunu ekleyip kaynadıktan sonra baharatları, ince doğranmış frenk soğan yapraklarını ve parmesan peynirini ilave edin 1.
- Haşlanmış makarnaları ekleyip güzelce harmanlayın 1.
- Sıcak sıcak üzerine kaşar peyniri serpiştirip servis edebilirsiniz 1.
Alternatif olarak, limonlu adaçaylı makarna sosu tarifi de şu şekildedir:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 4 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 1 yemek kaşığı adaçayı 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 2;
- 1 adet limon kabuğu rendesi 2.
Yapılışı:
- Tereyağı ve zeytinyağını bir tavada kızdırın 2.
- Üzerine ezilmiş sarımsak ve adaçayını ekleyip kavurmaya devam edin 2.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra limon kabuğu rendesini de ekleyin ve sosu ocaktan alın 2.
- Makarna suyu ilavesiyle tam kıvamında pişmiş makarna ile buluşturun 2.
Tarifler, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: