Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limon turşusu yapmak için limon ve turunç karışımı kullanılmaz, sadece limon kullanılır 12. İşte limon turşusu tarifi:
Malzemeler:
- 6-8 adet limon 1
- Yarım su bardağı tuz 1
- 1 su bardağı limon suyu 1
- 1 su bardağı su 1
- 1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı) 1
Yapılışı:
- Limonları iyice yıkayıp kurulayın ve 4-6 parçaya dilimleyin 14.
- Kavanozları ve kapakları kaynar suyla sterilize edin ve iyice kurutun 1.
- Limon dilimlerini büyük bir kaseye alın ve üzerine tuzu ekleyin, tuzun limonların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın 1.
- Tuzla karıştırılmış limon dilimlerini sterilize edilmiş kavanozlara sıkıca yerleştirin 1.
- Bir kapta su, limon suyu ve toz şekeri karıştırın 1.
- Limonların üzerine hazırladığınız sıvı karışımı dökün, limonların tamamen sıvının içinde kaldığından emin olun 1.
- Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın ve serin, karanlık bir yerde 2 hafta bekletin 14.
Limon turşusu servise hazırdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: