Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limburger peyniri, olgunlaşma sürecinde kullanılan Brevibacterium linens bakterisi nedeniyle güçlü ve karakteristik bir kokuya sahiptir 135. Bu koku, bazı kişiler için rahatsız edici olabilir 5.
Kokunun bazı özellikleri:
- Ayak kokusu aromasına benzer 13.
- Başlangıçta rahatsız edici olsa da, beyin arka kapıdan giren koku alıcılarını kremamsı tat ile birleştirerek peynirin lezzetli olmasını sağlar 1.
- Tadı, kokusunun önerdiğinden daha hafiftir ve zengin, topraksı bir lezzeti vardır 5.
Limburger peyniri, Surströmming, Durian, Natto, Hakarl ve Stinky Tofu gibi yiyecekler arasında, dünyanın en kötü kokan 8 yiyeceği listesinde yer alır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: