Buradasın
Lembas peksimeti nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lembas Peksimeti Tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt 1
- Yarım su bardağı esmer şeker 1
- 100 gram tereyağı 1
- 1 paket kabartma tozu 1
- 1 tatlı kaşığı bal 1
- 1 çay kaşığı tarçın 1
- 2.5 su bardağı un 1
Yapılışı:
- Tereyağı, kabartma tozu ve unu derin bir kabın içerisine alın 12.
- Tereyağı, karışımın içerisinde kaybolana kadar elle ufalanır veya hamur yoğurma makinesinde karıştırılır 1.
- Tarçın ve bal eklenerek biraz daha karıştırılır 1.
- Son aşamada süt azar azar eklenerek sert yapıda bir hamur elde edilir 1.
- Hamur, üstüne nemli bir bez örtülerek yaklaşık 10-15 dakika dinlendirilir 1.
- Dinlenmiş olan hamur, istenilen kalınlığa göre 5 ya da 6 parçaya ayrılır 1.
- Her parça oklava veya merdane yardımıyla 2-3 cm kalınlığında olacak şekilde açılır 12.
- Açılan her parçanın üzerine bıçakla hafifçe çarpı şekli çizilir 1.
- Tüm parçalar, içine yağlı kağıt serilmiş tepsiye veya borcama koyulur 1.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika boyunca pişirilir 12.
- Sıcak veya soğuk olarak servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: