Pirzola eti tavada, fırında ve ızgarada pişirilebilir. Tavada pirzola pişirmek için: 1. Döküm veya kalın tabanlı bir tavayı yüksek ateşte ısıtın. 2. Oda sıcaklığındaki pirzolanın her iki yüzeyini de zeytinyağı, tuz ve karabiberle ovun. 3. Pirzolaları dikkatlice tavaya yerleştirin ve her iki yüzünü de 3-5 dakika, rengi kahverengileşene kadar mühürleyin. 4. Pişirme işleminin son iki dakikasında ateşi biraz kısıp tavaya tereyağı, sarımsak ve otları ekleyin. 5. Tavadan alıp kesme tahtasında dinlendirin. Fırında pirzola pişirmek için: 1. Pirzolaları tavada birkaç dakika mühürleyin. 2. Fırını 200°C'de önceden ısıtın. 3. Mühürlediğiniz pirzolaları fırın tepsisine alın. 4. Önceden ısıtılmış fırında orta pişmiş bir sonuç için yaklaşık 10-15 dakika pişirin. 5. Fırından çıkardıktan sonra üzerine bir parça folyo örterek 10 dakika dinlendirin. Izgarada pirzola pişirmek için: 1. Mangal veya döküm ızgara tavasını yüksek ısıya getirin. 2. Marine edilmiş veya baharatlanmış pirzolaları ızgaranın en sıcak kısmına yerleştirin. 3. Orta pişmiş bir pirzola için her iki yüzünü de 4-6 dakika pişirin. 4. Ateşten alıp dinlendirin. Pirzola pişirmeden önce buzdolabından çıkartılıp 1 saat oda sıcaklığında dinlendirilmesi önerilir.