Kuzu çevirmenin iyisinin nasıl anlaşılacağına dair bazı bilgiler: Pişirme Süresi: Kuzu çevirme işlemi orta boy bir kuzu için en az 3-3,5 saat sürmelidir. Pişme Kontrolü: But kısmına bıçak sokularak akan sıvı incelenebilir; sıvıda kan rengi varsa kebap pişmemiştir, gevşemiş kürekler ve kan renginde sıvı gelmiyorsa kebap pişmiş demektir. Akıtılan Tuzlu Su: Kebap piştikten sonra kuzunun karnından sırtına kadar bıçakla yırtılır ve buradan dışa akan tuzlu su bir kaba alınır. Ateş Kontrolü: Ateş hemen güçlendirilirse kebabın dışı pişer, içi çiğ kalır. Kuzu çevirmenin iyisinin nasıl anlaşılacağına dair daha fazla bilgi için uzman kişilere veya tariflere başvurulması önerilir.