Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzine sobanın üst yüzeyi, tıpkı bir ocak gibi kullanılabilir ve burada çaydanlık, tencere veya sac tava gibi mutfak araçları ile ısıtma ve pişirme işlemleri yapılabilir 14. Ayrıca, fırın bölmesi de genellikle yavaş pişirme için uygundur ve güveç, ekmek veya tatlı gibi tariflerde kullanılabilir 124.
Ancak, kuzine sobada yemek yaparken ısıyı kontrol etmek önemlidir 24. Elektrikli fırınlarda olduğu gibi sabit bir sıcaklık elde etmek mümkün olmayabilir 2. Bu nedenle, odun veya kömürün kaliteli ve kuru olması, sık sık kontrol yapılması ve yemek yapılacak kapların sobanın ısısıyla uyumlu hale gelmesi için önceden ısıtılması önerilir 124.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: