Kuskus yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı kuskus; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı tuz; 2 su bardağı su. Yapılışı: 1. Tencereye yağı döküp kuskusu rengi altın rengine gelene kadar 2-3 dakika kavurun. 2. Ardından suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte kuskus yumuşayana kadar pişirin. 3. Demlenmesi için 5-10 dakika bekletin. Alternatif bir tarif: Tencereye zeytin yağınızı alarak şehriyenizi ekleyip kavurun. Şehriyelerin renkleri biraz döndükten sonra üzerine kuskuslarınızı ekleyip tekrar kavurun. Ardından tereyağını da ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Biraz daha sonra tuzunuzu ve kaynamış suyunuzu ilave edip karıştırın. Kısık ateşte kuskuslar suyunu çekene kadar pişirin. Nazikçe karıştırıp servis edin. Kuskus, sade olarak tüketilebileceği gibi sebzeli, peynirli, etli veya kıymalı olarak da yapılabilir.