Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuşkonmazlı makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım paket yüksük makarna 1;
- 16 adet kuşkonmaz 1;
- 1 adet soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 paket krema 1;
- 2 tatlı kaşığı tuz 1;
- yarım çay kaşığı karabiber 1;
- yarım çay kaşığı kekik 1;
- 1 tatlı kaşığı mozzarella peyniri 1.
Yapılışı:
- Soğanı piyazlık doğrayın 1.
- Kuşkonmazları ayıklayıp üçe bölün 1.
- Tavaya az sıvı yağ koyup önce soğanları, sonra kuşkonmaz ve sarımsakları ekleyip soteleyin 1.
- Makarnayı derin bir tencerede haşlayın 1.
- Makarna pişince süzgeçten geçirin 1.
- Sebzeler yumuşayınca tuz, karabiber ve kekiği ekleyip kremayla 2 dakika daha soteleyin 1.
- Tüm malzemeleri tencereye alıp birbirine harmanlayın 1.
- Servis ederken üzerine mozzarella peyniri serpin 1.
Alternatif bir tarif:
- 500 g makarna 2;
- 1 adet soğan 2;
- 500 g yeşil kuşkonmaz 2;
- 250 g mantar 2;
- 400 ml sıvı krema 2;
- tuz 2;
- karabiber 2;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2.
Yapılışı:
- Makarnaları haşlayın ve suyunu süzün 2.
- Yağı tavada kızdırın 2.
- Soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavurun 2.
- Kuşkonmazları 2 cm uzunluğunda doğrayın, kart kısmını atın 2.
- Tavaya ekleyip 5 dakika kadar kavurun 2.
- Mantarları da doğrayıp ekleyin ve bir 5 dakika daha kavurun 2.
- Tuz ve karabiberi atın 2.
- Kremayı koyup kısık ateşte kapağı kapalı 5 dakika kaynamaya bırakın 2.
- Krema koyulaşacak 2.
- Makarnayı ekleyip iyice karıştırın 2.
- Ocağın altını kapatıp, yemeği 10 dakika dinlendirin 2.
Kuşkonmazlı
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: