• Buradasın

    Kuru fasulye tarihi kaç yıl?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kuru fasulyenin tarihi, binlerce yıl öncesine dayanmaktadır 5. Anavatanı Orta ve Güney Amerika olan fasulye, özellikle bugünkü Meksika ve Peru bölgelerinde antik çağlarda yetiştirilmiştir 5.
    Kuru fasulyenin Türkiye'ye geliş tarihi ise kesin olarak bilinmemekle birlikte, 16. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'na İspanyollar tarafından getirildiği düşünülmektedir 1.
    Kuru fasulye, süresiz olarak saklanabilir; çünkü kuru bakliyatlar, nem içermeme özellikleri sayesinde uzun yıllar boyunca sağlık riski oluşturmadan muhafaza edilebilir 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kuru fasulyenin ilk nerede bulundu?

    Kuru fasulye, ilk kez Amerika kıtasında yetiştirildiği bilinen bir bitkidir. Arkeolojik bulgular, fasulyenin yaklaşık 7.000 yıl önce, özellikle Meksika ve Peru bölgelerinde kültüre alınmaya başlandığını göstermektedir.