• Buradasın

    Kunafet hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kunafa (künefe) tatlısı, Arap mutfağına aittir 15.
    Kunafenin anavatanı Hatay olarak kabul edilir 5. Hatay künefesi, kadayıf ve tuzsuz Hatay peyniri ile yapılır 3.
    Kunafa, Suriye'de ortaya çıkmış ve Orta Doğu ile Akdeniz'e yayılmıştır 4. Farklı bölgelerde yerel ürünlere göre çeşitli versiyonları bulunur 4. Örneğin, Lübnan'da semolina unu kullanılır ve portakal şurubu ile servis edilir 4. Ürdün'de ise mozzarella peyniri ve ekstra ricotta kullanılır 4.
    Ayrıca, kunafenin bir versiyonu olan künefe, Türkiye'nin Hatay ilinde de yapılır 15. 2012 yılında, Antakya künefesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Korumalı Coğrafi İşaret (PGI) olarak onaylanmıştır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A golden, crispy kunafa dessert sits on a round copper tray, its shredded pastry layers glistening with syrup, while melted cheese stretches from a freshly cut slice, surrounded by crushed pistachios on a rustic wooden table in a Turkish café.

    Kunafet içinde ne var?

    Kunafeh (künefe) içinde bulunan malzemeler kullanılan versiyona göre değişiklik gösterebilir: Klasik kunafeh: Dough (hamur). İç dolgu. Sos. Çağdaş versiyonlar: Çikolata, fındık, karamelize meyve gibi farklı dolgular içerebilir. Ayrıca, bazı versiyonlarda gıda boyası kullanılarak kunafeh parlak turuncu bir renk verilebilir.