Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Künefe tatlısı yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 60 gram kadayıf 1
- 25 gram tuzsuz Maraş peyniri (isteğe göre dil peyniri de kullanılabilir) 1
- 25 gram fıstık içi 1
- 40 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 1
- 1/2 çay kaşığı üzüm pekmezi 1
Şerbeti için:
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında bekletilen tereyağını pekmez ile iyice karıştırın ve tepsiyi bol tereyağı ile yağlayın 1.
- Kadayıfları ince ince doğrayın 1.
- İnce ince doğradığınız kadayıfın yarısını tepsiye serpiştirip elinizle her tarafına eşit şekilde koyun, ardından rendelenmiş peynirinizi ve fıstığın 3/2'sini peynirin üzerine dökün 1.
- Geri kalan kadayıf ile künefenin üzerini kapatın 1.
- Şerbeti için; 200 ml su ile 200 gram toz şekeri ve dilimlediğiniz limonları bir tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın 1.
- Künefeyi üzeri kızarana kadar fırında pişirin 1.
- Künefeye şerbeti ekleyin, künefe sıcak, şerbet ise soğuk olmalıdır 1.
- Üzerini Antep fıstığı ile süsleyip servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: