Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Külçe hamuru yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kg un 14;
- 1 paket yaş maya 24;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 4;
- 1 çay kaşığı toz şeker 4;
- tuz 4;
- 1,5 su bardağı zeytinyağı 4.
Yapılışı:
- Yaş mayayı bir bardak ılık suda eritin 4.
- Hamur yoğurma kabına unu, sıvı yağı, tuzu, şekeri ve erittiğiniz mayalı karışımı ilave edin 4.
- Parmak uçlarınızla malzemeyi karıştırın 4.
- Azar azar su ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 4.
- Hamurun üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın 4.
- Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın 4.
- Her bezeyi zeytinyağına batırarak elle servis tabağı büyüklüğünde açın 4.
- Açtığınız hamurların arasına çekilmiş rezeneyi, çöreotunu ve susamı serpin 4.
- Hamuru rulo şeklinde sarıp çevirerek uzatın ve yuvarlak şekilde sarın 4.
- Yağlanmış tepsiye dizin 4.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: