Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kurabiyeye yağ (sıvı yağ veya tereyağı) konmasının birkaç nedeni vardır:
- Nemlilik ve yumuşaklık: Yağ, kurabiyelere nemlilik ve yumuşaklık katar, bu da kurabiyelerin daha uzun süre taze kalmasına ve daha kolay çiğnenmesine olanak sağlar 1.
- Lezzet: Yağ, kurabiyelere hoş bir tat ve aroma verir 1.
- Kıvam: Yağ, hamuru daha kolay karıştırmak ve şekil vermek için kullanılır 1.
- Kıvamı koruma: Yağ, kurabiyelerin hava ile temasını azaltarak kurumasını ve sertleşmesini önler 1.
Ancak, yağ kullanmanın kurabiyelerin daha yumuşak ve kırılgan olmasına yol açabileceği unutulmamalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: