Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Kırmızı et: Sığır eti ve kuzu eti gibi etler, yaklaşık 0,9 gram kreatin içerir 4.
- Balık: Somon ve ton balığı gibi balıklar, yaklaşık 0,45 ve 0,4 gram kreatin içerir 4.
- Kümes hayvanları: Tavuk ve hindi göğsü, yaklaşık 0,4 gram kreatin içerir 4.
Ayrıca, süt ve süt ürünleri de az miktarda kreatin içerir 3.
Kreatin, vücutta doğal olarak bulunan bir amino asittir ve insan bedeni de kreatin üretebilir 135. Ancak, yoğun antrenman yapan sporcuların günlük kreatin ihtiyacı 10 grama kadar çıkabilir ve bu miktarı doğal besinlerle karşılamak zor olabilir 4. Bu nedenle, kreatin takviyeleri sporcular için etkili bir yöntemdir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: