Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Koslov (Coleslaw) salatası yapımı için gerekli malzemeler:
- 1/4 adet beyaz lahana 3;
- 2-3 adet havuç 3;
- 1 adet kuru soğan 3;
- 2 diş sarımsak 3;
- 100 g süzme yoğurt 3;
- 150 g Pınar Mayonez 3;
- 10 g Pınar Dijon Hardal 3;
- 10 g üzüm sirkesi 3;
- 10 g toz şeker 3;
- tuz 3;
- beyaz biber 3.
Yapılışı:
- Lahanayı hasar görmüş yapraklarından ve göbek bölgesinde bulunan sert kısmından ayırın, mümkün olduğunca ince olacak şekilde doğrayın 3.
- Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun ve rendenin kalın tarafıyla uzunlamasına rendeleyin 3.
- Soğanı ince ince piyazlık doğrayın, bir tutam tuz ile güzelce ovarak yumuşamalarını sağlayın 3.
- Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin 3.
- Tüm sebzeleri geniş bir karıştırma kabına alın 3.
- Ayrı bir kapta; süzme yoğurt, mayonez, dijon hardal, üzüm sirkesi, toz şeker, tuz ve beyaz biberi pürüzsüz olana kadar çırpın 3.
- Hazır olan sosu sebzelerin üzerine dökün ve tüm malzemeleri birbiriyle özleşene kadar karıştırın 3. Güzel bir servis tabağında servis edin 3.
Alternatif bir tarif:
- 7 yemek kaşığı mayonez 1;
- 1 adet limon 1;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi 1.
Yapılışı:
- Göbek kısmında yer alan sert bölümü çıkardığınız beyaz lahanayı ince ince kıyın 1.
- Kabuğunu soyduğunuz havuçları, lahanalarla eş olacak şekilde uzun ince parçalar halinde doğrayın ya da rendenin iri kısmıyla rendeleyin 1.
- Kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeledikten sonra doğramış olduğunuz tüm malzemeyi derin bir kaseye alın 1.
- Sos için; küçük bir kasede üzüm sirkesi, limon suyu, tuz ve toz şekeri küçük bir çırpıcı yardımıyla karıştırın 1.
- Salataya asıl tat ve kıvamını verecek olan mayonezi kattıktan sonra sosu güzelce
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: