Kuzey Koreliler, genellikle sebze yemekleri ve deniz ürünleri tüketir. Sebze yemekleri: Toprakların verimsiz olması ve dağlık bölge nedeniyle insanlar bitkilere yönelmiştir. Deniz ürünleri: Denizden çıkan her türlü ürün tüketilir; deniz anası salatası gibi yemekler bile bulunur. Kuzey Kore'de yemek kültürü, Güney Kore'den farklılık gösterir; Güney Kore daha baharatlı ve tuzlu yemekler tüketirken, Kuzey Kore'de yemekler daha az baharatlı ve acısızdır. İçecek olarak biranın yumuşak içki olarak görüldüğü ve küçük çaplı imalatının yaygın olduğu belirtilmektedir. Kuzey Kore'de halkın yiyecek alanında sınırlı olduğu ve ambargo nedeniyle yiyeceklerin uzun süre bekletildiği ifade edilmektedir.